Select Page

Een hele tijd geleden drentelde ik wat rond in de Carrefour te Sevilla. Al gauw was ik aan het snuffelen in de wijnrayon. En plots bleef mijn oog plakken aan een fles. De ader op mijn voorhoofd pulseerde heftig en met bevende handen greep ik naar die fles. Deze moest ik AB-SO-LUUT hebben.

Nee, nee geen Vega Sicilia Unico uit een topjaar, wel een roséetje. Maar ééntje met twee uiterst bijzondere kenmerken:

  1. Een blend van rode en witte druiven, ja, ja! Tempranillo en garnacha aangevuld met verdejo.
  2. Alcoholvrij (0,5% alcohol). Er is een tendens om laagalcoholische wijnen te maken (rond de 9% alcohol) en zo de impact van de alcohol wat te temperen, maar dit was de eerste (bijna) alcoholvrije versie die ik tegenkwam.

eminasin-labelOk, officieel kan/mag men dit (nog niet) geen wijn noemen, maar dit hebbeding stond wel in het wijngedeelte. Het spul is één van de bottelingen van Emina, een wijnhuis waarvan ik al lekkere stuff heb gedronken, zoals hun verdejo. De naam: EminaSIN rosado.

Ik kon dan ook niet wachten om de kurketrekker zijn ding te laten doen. Maar boy, was me dit een afknapper.

Het spul rook naar viervruchtenconfituur en had, éénmaal in de mond, de ruggegraat van een aangespoelde kwal. Het smaakte zoet en een kleffige geleibek was het resultaat.

Kortom: een glas grenadine ware beter (en goedkoper) geweest. En toch, mijn schoonmoeder is wel voor deze veredelde grenadine gewonnen. Zij heeft direct last van alcohol (wat zich uit in hoofdpijn en gelukkig niet in van die beschamende omstandigheden waar ze 5 jaar later nog over spreken) en kon het zoetige aroma wel appreciëren.

Zo ziet u maar dat smaken (serieus) kunnen verschillen…