Select Page

bg-jovenes

Er zijn zo van die zomerdagen die vragen om (weinig of niets) complexloos drinkgenot, verstand op nul en genieten, ge-woon-weg ge-nie-ten. Ja, het hoeft niet alle dagen R.E.M. of Van Cliburn te zijn.

Dit was zo één van die dagen, ik had zin in fun, zonder na te denken, ik had zin in rosé.

Even vlug Simonne Wellekens (“1001 supermarktwijnen”) er op naslaan en lezen dat Delhaize (dat is nu eenmaal op wandelafstand) goede punten kreeg voor een rosé van Val de Uga (Noord-Spanje, Somontano) en voor één of andere Franse wijn, maar éénmaal in de supermarkt wist ik bij god niet meer de naam van die wijnmakerij (goh, dat ijzersterk geheugen ook hé).

Bij het binnenstappen van de Delhaize stuitte ik op een rosé van Viñas del Vero. Hey, die naam had ik gelezen (en -wonder boven wonder- ook onthouden!) bij de commentaar van Simonne onder de rosé van Val de Uga. De bodega Viñas del Vero is namelijk van hetzelfde gebied als Val de Uga, Somontano, onder de bergen, Noord-Spanje vlak tegen de Pyreneeën. Wat bleek, Delhaize gaf nog eens 20% korting op de toch al scherpe prijs van 3,99 EUR. Met andere woorden voor een schamele 3,19 EUR kon ik straks een rosé in mijn glas laten dartelen. Ik twijfelde geen moment en schreeuwde “kopen die handel!” (allé toch in gedachten, de laatste keer dat ik rondschreeuwde in de Delhaize hebben ze me in een bureautje gegooid en de politie gebeld).

Thuisgekomen was mijn vrouw in de wolken, bleek dat ook zij zin had…in rosé.

Als ik kook, bedien ik me graag van een glaasje om het harde werk wat draaglijker te maken. Dus ik ontkurkte vlotjes de rosado, goot de wijn uit en, oh boy, wat was ik aangenaam verrast. Een hoop rozen overgoten met een smoothie van frambozen en aardbeien verblijden mijn neus, in de mond kwam het fris rood fruit vlotjes terug opzetten gevolgd door een kolonne blije zuurtjes. Ik moest glimlachen en presenteerde direct een glaasje aan mijn vrouw. En ja, ook zij was blij verrast. Altijd meer dan plezierig om voor zo’n zacht prijsje zoveel fun in het glas te krijgen.

Prijs-kwaliteit is dit echt een aanrader, ik ga alvast nog een paar flessen inslaan zo lang het promotie is. Een stevig zonnetje op de bol en een funrosé voor die prijs, soms is het leven toch mooi, niet.

Viñas del Vero, Rosado, DO Somontano, 2008
Druiven: cabernet sauvignon, tempranillo
Winkel: Delhaize
Prijs: 3,19 EUR (tijdelijke promotie)

Have a nice rosado today!