Select Page

The snow came down last night like moths
Burned on the moon; it fell till dawn,
Covered the town with simple cloths.

— Richard Wilbuar, First Snow In Alsace

(2) Intro – Larghissimo – de eerste akkoorden

Afspreekplaats Martelarenplein in Leuven. Was dit een voorbode voor onze tocht richting Elzas?

In ieder geval de sneeuwgoden waren ons “gunstig”. Een stevig sneeuwtapijt en onheilsberichten dat vrachtwagens de grens met Luxemburg en Frankrijk niet over mochten, vergezelden ons op de rit naar Leuven.

Het was een helse tocht, een martelaar meer dan waardig. Rijen en rijen vrachtwagens. Chauffeurs die tegen beter weten in toch zo dicht mogelijk richting grens wensten te rijden. Ellenlange files en een sneeuwtapijt dat allengs dikker werd.

Tja, om Elzaswijnen te proeven, moet je wat over hebben

Een paar ontwijkmaneuvers (met dank aan Lorenzo en TomTom) zorgden er toch voor dat we wat vooruitgang boekten. En dan die knappe vrachtwagenchauffeusse in tanktopje die, ondanks het hels weer, ons vriendelijk toelachte, maakte weer veel goed.

Kortom, met twee uur vertraging bereikten we onze tweede afspraak (de eerste hadden we al moeten verplaatsen naar een later tijdstip).  Na twee bezoeken bleek dat die eerste dag al goed was voor heel wat contrasten

Hoe ging het ook weeral: “De Alsace is een regio van contrasten.

Wordt vervolgd…

Dit is deel 2 in een reeks over het bezoek van de Vlaamse Wijnbloggers aan de Elzas op uitnodiging van Sopexa.

Deel 1 vind je hier: Elzas-swingende 3daagse vol contrasten (1) Prelude

Deel  3 vind je hier: Elzas-swingende 3daagse vol contrasten – (3) Dag 1 – contrasten: adagio versus allegro – de eerste voorzichtige danspasjes