Select Page
Venetië - icoon van Italië

Venetië – icoon van Italië

Regelmatig sijpelen hier vragen naar goede wijnboeken binnen, boeken die een aanzet vormen voor verre ontdekkingstochten, een GPS op de intergalactische wijnroutes. Via Kaat kreeg ik zo’n vraag doorgespeeld naar boeken die een startpunt vormen om wat meer over Italië en Italiaanse wijnen te ontdekken.

Wel, hier volgen alvast een paar van mijn favorieten.

Algemeen

1. Atlas

Eerst en vooral zijn er een aantal voortreffelijke atlassen op de markt, atlassen waarin je ook altijd wel een deel over La Bella Italia in aantreft. Dit land speelt altijd haasje over met Frankrijk als het gaat over de grootste wereldwijde productie, dus een atlas moet hier wel aandacht aan besteden.

Het loont zeker de moeite om zo’n atlas aan te schaffen. Niets is plezanter dan wat te bladeren en nieuwe wijnregio’s te ontdekken en bekende wijnplekken te herontdekken (dit alles met een goed glas wijn in de hand natuurlijk).

2. Andere

Nog twee algemene boeken die ik regelmatig raadpleeg en zeer treffelijk en to-the-point zijn geschreven (en beiden een hoofdstuk wijden aan La Bella Italia). Ik leer nog dagelijks bij uit deze boeken.

Italië

1. Algemeen

2. Piemonte

3. Toscane

Have a nice Italian wine with your winebook today!
Bart Van Honsté

Foto: Alan Lam