Wijnboeken over La Bella Italia

Wijnboeken over La Bella Italia
Venetië - icoon van Italië

Venetië – icoon van Italië

Regelmatig sijpelen hier vragen naar goede wijnboeken binnen, boeken die een aanzet vormen voor verre ontdekkingstochten, een GPS op de intergalactische wijnroutes. Via Kaat kreeg ik zo’n vraag doorgespeeld naar boeken die een startpunt vormen om wat meer over Italië en Italiaanse wijnen te ontdekken.

Wel, hier volgen alvast een paar van mijn favorieten.

Algemeen

1. Atlas

Eerst en vooral zijn er een aantal voortreffelijke atlassen op de markt, atlassen waarin je ook altijd wel een deel over La Bella Italia in aantreft. Dit land speelt altijd haasje over met Frankrijk als het gaat over de grootste wereldwijde productie, dus een atlas moet hier wel aandacht aan besteden.

Het loont zeker de moeite om zo’n atlas aan te schaffen. Niets is plezanter dan wat te bladeren en nieuwe wijnregio’s te ontdekken en bekende wijnplekken te herontdekken (dit alles met een goed glas wijn in de hand natuurlijk).

2. Andere

Nog twee algemene boeken die ik regelmatig raadpleeg en zeer treffelijk en to-the-point zijn geschreven (en beiden een hoofdstuk wijden aan La Bella Italia). Ik leer nog dagelijks bij uit deze boeken.

Italië

1. Algemeen

2. Piemonte

3. Toscane

Have a nice Italian wine with your winebook today!
Bart Van Honsté

Foto: Alan Lam
(Visited 725 times, 9 visits today)

4 Comments

  1. met de nederlandse versie van de slowfood editie op vakantie in piëmonte een aantal lekkere ontdekkingen gedaan! moest de reis dus die richting uitgaan? meenemen dat boek!
    (maar vertel het niet door 😉 )

  2. In september 2014 komt mijn boek over Italiaanse wijn uit. Het heet ‘Langs de wijngaarden van Italië’ en het behandelt alle wijnstreken in de 20 regio’s van Italië. Het boek is bij mij te bestellen. Meer informatie is te vinden op mijn site marieflorence.nl

  3. Hey Marie Florence, altijd leuk Italiëliefhebbers op deze manier tegen het lijf te lopen. Ik ga alvast een exemplaar van je boek bestellen en ben benieuwd.

    Ik zie dat je ook workshops rond italië geeft. Mocht je eens in het buurland belgië zijn of op een plek in nederland dat niet te ver van Antwerpen is, geef me dan gerust een seintje!

  4. Dag Bart, ik lees nu pas je reactie ;-). Het boek is inmiddels uitgekomen. Het is bij bij te bestellen, maar verzenden naar België is een beetje duur. Misschien kunnen we eens iets organiseren in België. Ik ben bereikbaar om info [at] marieflorence.nl

Leave a Reply