Select Page

Winetwunch wat is me dat voor een beestje? Wel, dé combinatie van wijn, twitter en lunch (allé in dit geval dinner). Hier mijn impressies in 13* kogelpunten van de derde versie van winetwunch , kort en krachtig zoals dat hoort in twitterlandia.

 • 1. Winetwunch 3: 20tal wijnliefhebbers annex twitteraars, minstens evenveel flessen, food at Volta-Gent en veel getwitter en gekakel over wijn. Eén hashtag #winetwunch.

  2. Fun: wijnvergelijkingen zoals dat smaakt naar het moment zo net na een hevige zomerse regenbui (@wineitch) en de geur van een stier die zich tegen een boom schurkt en een Bloody Mary-wijn (@jellederoeck).

  3. Weetjesmoment: Fibonacci (ook de hemelse schuimwijn van Schorpion) is een getallenreeks die je krijgt als je twee konijnen bij elkaar zet en deze er lustig op los laat rampetampen (@vinotwit)

  4. Brute pech: @filipsalmon die zijn dubbele magnum in de gootsteen zag opgaan nadat bleek dat TCA er stevig had in huisgehouden. Yup, dubbel gekurkt.

  5. Leermoment: @bubbleandchic78 gaf ons een lesje in flessenverschil: twee dezelfde flessen mee van exact hetzelfde oogstjaar en oh zo verschillend in geur en smaak.

  6. Brute pech 2: Het laatste varkenswangkroketje werd voor mijn neus weggegritst.

  7. Voeten terug stevig op de grond: dacht ik blind een druif te herkennen en popelde om gamay uit te kraaien, bleek dit een natuurlijke wijn te zijn met hoofdzakelijk grenache (@wijnfolie). Wel een wijn met tonnen fungehalte!

  8. Verrassing in wit: Een Roussette de Savoie (@sun_art) die met het openstaan steeds meer prijsgaf: een natte steen op een warme zomerdag uit een beekje gevist en dan voorzichtig overgoten met heerlijke bloemenhoning…ruik je het al?

  9. Verrassing in rood: zo eentje die heel erg leek op de aanbrenger (@jellederoeck). Een architecturaal gelagerde wijn waarin koffie, gebrande chocolade en fruit in mooie lagen en fibonaccigewijs elkaar aanvulden. Clos de Tafall, Priorat en nog onder die magische 10€.

  10. Genietmoment: Mariflor Pinot Noir door @wineitch wijselijk licht gekoeld en na al dat wijngeweld (o.a. een sappige uit de kluiten gewassen Australische shiraz van Grant Burge via @theoheselmans ) voor een heerlijk zorgeloos opfrismoment zorgde. Of hoe elegantie nog altijd standhoudt na spierballengeweld.

  11. Doorgaan: bleek ik ineens onder de naam Jos door het leven te gaan (@Soobe_vine) en dus maar half gejost te zijn (@wijnfolie).

  12. Meer: Heb je nog niet genoeg en wil je nog wat meer genieten, tik #winetwunch in op twitter en slurp je doorheen al die fijne tweets.

  13. Conclusie: walsend nagenietend dat wijn (en twitter) zo een bende totaal verschillende mensen samenbrengt. En dat de kwaliteit van de geproefde wijnen zo heerlijk hoog lag! Ik zie al met arguspapillen uit naar Winetwunch 4!

Line-up van de aanwezige twitteraars (mocht ik iemand vergeten zijn een serieuze sorry en geef me een seintje dan voeg ik je nog toe -mits het toezenden van minstens één heerlijke fles wijn-):

@314DeProost
@AlainDierick
@Bubbleandchic78
@filipsalmon
@jellederoeck: met een overzicht van al het geproefde lekkers op zijn tumbler: jellederoeck.tumblr.com
@Karl_Drabbe
@laCauserie
@mijnwijngaard
@nickvino
@Sooo_BeVine
@Sun__Art
@theoheselmans
@vinotwit
@warddem
@Wijnfolie
@wijnkennis – die ook al een heerlijke beschrijving heeft geschreven over #winetwunch 3: Tweet – Tweet – Tweet – Twunch
@winehack
@wineitch (@gramolere)
@Winesandcycle

*13 omdat dit een getal is in de reeks van Fibonacci (en omdat 8 wat te weinig was en 21 wat te veel).

Foto: @filipsalmon