Select Page

Een eerste keer samengekomen met de Vlaamse Wijnbloggers (voor mij toch) en ik zie al uit naar een volgende keer.

Alvast een paar impressies.

Chardonnay Meerdael zal stevig zijn best mogen doen om iets treffelijks te oogsten. Wijnranken zijn verdomd stevige planten, maar aanhoudende vorst en dit tot minus 23 graden is iets dat hen ook niet goed bekomt. Ondanks een prachtige zomer hingen er zeer weinig druivetrosjes aan de planten (bij het binnenkomen dacht ik dat ze al geoogst hadden en dat ze de slechte trossen hadden laten hangen). Thomas zorgde voor een kleine proefsessie van de besjes en wat viel op, zeer zurige druiven met een dikke schil, weinig sap en pitten die dan weer wel knisperig droog (en dus rijp) waren. Ik wens ze daar alvast veel goede moed!

Toen was het tijd om naar Per Tutti te tenen en of we nu hadden afgesproken aan de kever of aan de ballon op één of ander plein, het zal me een raadsel blijven. Het voornaamste was dat we allemaal in dit gezellig restaurantje zijn terechtgekomen alwaar  Oreste en Cristina voor een hartelijke ontvangst zorgden.

Verrassingen van de avond:

  • Een geurige Hongaarse Pinot Gris, die direct door Thomas werd geraden en dan ook nog in een voortreffelijk Hongaars over zijn lippen kwam. Probeer maar eens Szürkebarát te zeggen.
  • Een vatstaal savagnin van Brignot, de vermaarde cru “vraagteken” die ook nog na het decanteren voortreffelijk was. Mmm die noterige geur en dat beklijvend mondgevoel.
  • De uiteenlopendheid van de wijnen, als wijnliefhebber is dit kicken.
  • De passie van Per Tutti eigenaar Oreste en de prijzen op zijn wijnkaart. Hier kom ik zeker nog eens terug.
  • Het gezelschap en dat Brusselaars, Limburgers, Antwerpenaars, Cercle en Club Brugge supporters het zo goed met elkaar kunnen vinden.

Teleurstelling van de avond:

  • Vietti, Barolo Lazzarito 2000: een zombie van een wijn waar zelfs met de nodige voodootruken geen leven meer in te krijgen was.

Bizarste van de avond:

  • Een troebele garganega (spreek uit gar-GA-ne-ga) die iets weghad van het betere witbier, volledig natuurlijk zonder enige toevoeging van so2: Angelino Maule Sassaia 2007 sensa SO2

Tot op het volgende evenement!