Verdoemme, waar is de kurketrekker

Verdoemme, waar is de kurketrekker

Het gebeurt wel eens bij de beste onder ons: een mooie fles wijn en mijlenver geen kurketrekker in zicht. Wat dan te doen? Hieronder volgen een aantal oplossingen (alhoewel ik die laatste methode niet direct zou toepassen op een topwijn):

Of bij die laatste methode kan je natuurlijk ook gewoon je schoen en je tanden gebruiken…

(Visited 51 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. een vrouw met handtas die uitgerust is voor zulke onfortuinlijke momenten… da’s pas een goeie oplossing 😉

 2. Neen, ik heb dus altijd een kurkentrekker in de buurt. Zo heb ik altijd minstens één exemplaar in de auto (op dit moment liggen er twee) en als we op reis gaan (je kent het dus: je gaat op reis waar je een huisje hebt gehuurd, met alles er op en er aan, behalve een kurkentrekker, daar de vorige huurder deze heeft meegenomen) zit er zeker ook een exemplaar in mijn valies. Ik ken er zelfs die glazen meenemen (Kaat?).
  St.

 3. yep! ik ben schuldig… riedeltjes mee op kampeervakantie naar rioja 😉 met dank aan de eigenaar van deze blog ,-)
  trouwens mijn italiaans caffetiera … zonder geen vakantie!

 4. Groot gelijk Kaat. Ik neem mijn eigen glazen ook mee. En meestal neem ik ook een paar flessen wijn mee. Je hebt niet altijd een supermarkt of winkel in de buurt om een flesje te kopen, zeker voor de eerste avond.
  De glazen die je af en toe krijgt… laatst had ik die nog erger zijn dan de gemiddelde café glazen.

 5. @kaat Een handtas die flessen wijn kan openen dat is nog eens een uitvinding.

  @St Etienne Mijn auto ligt ook vol kurketrekkers (ik schat momenteel een 5tal) en in elke tas en kaft zit er ook wel eentje (wat soms voor problemen zorgt op de luchthaven, alhoewel ik de laatste keer mijn kurketrekker zonder problemen mocht meenemen op het vliegtuig).

  @vdp glazen en een paar flessen wijn om een eerste avond op verplaatsing door te komen zijn inderdaad onmisbaar (graag neem ik ook nog een paar vrienden mee zo in een kartonnen doos ;-)).

Leave a Reply