Select Page

roze_tassiesim

Met een stevig glas rosé in de hand en een kamerbrede glimlach doorploeg ik de posts van de Vlaamse wijnbloggers. Nu nog een superhete zomer en die rosés zullen hier buitenvliegen…

In willekeurige volgorde een round-up van de Vlaamse Wijnblogdag IX: Rosé.

Stephane’s world

Stephane duikt zijn wijnkelder in en haalt een paar rosé’s boven. Vooral te onthouden de rosé die door het leven gaat als “L’Ô Gazeuse” en gebotteld is in een limonadefles. Dit moet ik echt eens aanschaffen. Ook onthouden dat je maar beter geen schoonfamilie bent, anders mis je al die namaaltijdse rosépret.

Gido van Imschoot

Of hoe een giechelende tante Elodie tot aversie voor rosé kan leiden. Gelukkig is alles goed gekomen, zowel met Gido als de herinneringen aan rosé.

Wijnkennis

Vlees noch vis? Neen, rosé is wel degelijk een echte wijn en is hetgeen uiteindelijk in de fles komt stevig beïnvloed door de keuzes van de wijnbouwer. Daarbij offreert Wijnkennis ons een crashcursus rosé.

Wijnblog

Rosé en bloggen, wel dan moet je karewiet zijn, niet? Wijnblog gaat alvast een paar vooroordelen met de (roze) voorhamer te lijf.

Disaster of wine

Deze blogger laat het roze spul maar al te graag aan zich passeren (ondanks verwoede pogingen van andere wijnliefhebbers). Geef Disaster of Wine liever wat (witte) bubbels: prosecco, cava of champagne dat maakt uiteindelijk niet zo veel uit.

Vinama

Vinama gaat eerst in op de actualiteit (rosé is hot voor de nieuwsgarende wijnliefhebbers onder ons, zoveel is zeker), zorgt dan voor een stevige opfrissingscursus rosé en werpt een helder licht op het onderscheid tussen coupage en assemblage. Als afsluiter ontkurkt hij nog een paar rosés waaronder één van 1970 (ja, u leest het goed en trouwens een voortreffelijk jaar, bijna zo goed als 1965).

Wijnmens

Wijnmens gaat de experimentele toer op en stelt zelf een aantal blends (of moet het coupages zijn?) samen. Een experiment dat op mijn heftige goedkeuring mag rekenen.

Wijngerd

Geef wijngerd maar een terras in zuid-Frankrijk, 30°, hartje zomer, salade met gegrilde sardines en een glas rosé Lirac. Trouwens wijngerd drinkt zijn rosés het liefst “à point”…

Chateausanspretention

Met een stevige dosis jazz op de achtergrond gaat csp gaat op zoek naar de prinsen en koningen onder de rosés, eetrosés met ballen. En dat die er zijn, blijkt maar al te duidelijk aan de jachttrofeeën die hij etaleert. Ik heb alvast mijn (wijn)jachtgeweer bovengehaald en opgepoetst…

Foodfan

Ook hier gaat men de vooroordelen te lijf en de resultaten zijn verrassend. Natuurlijk mag er bij Foodfan geen aangepast gerechtje ontbreken. Ga ik eens uitproberen, dat is, als de zon terug gereanimeerd is.

Den Bloeyenden Wijngaerdt

Met een vrouwelijke kijk (en roze bril) op het hele blendgedoe en ja, volgens Kaat mag men er gerust op losmengen, zolang men maar voor kwaliteit gaat!

Voor mij was dit zondermeer een geslaagde eerste Vlaamse Wijnblogdag waarop ik hectaren aan informatie heb opgestoken. Maar nu ga ik vlug een paar wijnwinkels bezoeken want ik moet een hoop nieuwe (roze) wijnen ontdekken.

Have a nice rosé today!

foto: tassiesim