Moeder Teresa en een gebakken helling

Moeder Teresa en een gebakken helling

St. Etienne zette in een commentaar op de post “Angelina Jolie en een royal flush pinot noir” dat Angelina Jolie nog een stevig poepje kon ruiken aan Moeder Teresa in haar jeugd.

Dit was natuurlijk de aanzet tot een google-zoektocht. En veel foto’s van Moeder Teresa als jeugdige verschijning zijn er alvast niet te vinden. Maar op deze staat inderdaad een knappe jongedame:

Maar wat heeft dat allemaal met wijn te maken? Wel er zijn van die wijnen die mooi ouderen en anderen die de ouderdom als een zware last dragen…ik hou persoonlijk van de eerste types.

Zo onlangs nog een Guigal, Côte Rotie Côtes Brune et Blonde 1982 (Rhône, syrah aangevuld met een vleugje viognier) gedronken, eentje die voor zijn leeftijd nog heel wat in zijn mars had (zo een beetje een Moeder Teresa zou ik durven stellen 😉 ). Fijne animale toetsen, met zadelleer en een (gerimpeld) rauw stuk vlees op de voorgrond en als tegenspeler aardse toetsen waarin natte bladeren en paddestoelen een rondedansje deden. Op de achtergrond toch nog een vaag vleugje fruit. Kortom mooi geouderd.

(Visited 547 times, 5 visits today)

1 Comment

  1. tja, wat moet ik hier op zeggen. Naar het schijnt zou Margaret Tatcher ook zeer mooi geweest zijn rond haar 16de verjaardag, en Fabiola was heel schattig (niet echt mooi) op haar eerste communie…
    “Het ouder worden van wijn.” Ik herhinner mij wijze woorden van een wijnbouwer (ik weet het niet echt letterlijk meer en nog erger niet dewelke): een goede fles zal 5 jaar oud kunnen worden, met heel veel geluk hooguit 10 jaar. Boven de 10 jaar is het Russische roulette. Recentelijke een Trousseau (uit de Jura) uit 1985 gedronken en deze proefde nog piep-jong (zoals Sandra Kim op het Eurosong-festival).
    Greetz an Happy whatever.
    St.

Trackbacks/Pingbacks

  1. AbOrigineMundi | Oude wijn in… euh, oude zakken? - [...] we nog vele geuren waaronder klei, truffel, en animale toetsen in deze langlever. Lees ook de post van wijnvriend…

Leave a Reply