Death by powerpoint

Death by powerpoint

Regelmatig vind je me terug op één of andere avond waar een spreker het mooie weer maakt.

En, soms is dat om duimen en vingers af te likken, goed voor een big smile.

Je hebt van die bevlogen sprekers, met vuur in de ogen (of toch op zijn minst een fijne twinkeling), gepassioneerd door hun onderwerp en die ook nog geleerd hebben hoe ze een groep moeten toespreken. Zo van die sprekers die je vanaf de eerste seconde bij je nekvel grijpen en je van de ene kant naar de andere kant van de zaal meeslepen.

Maar er bestaan ook sprekers die je liefst zo snel als mogelijk zou willen uitspuwen en in de pompbak gieten. Sprekers die je doen afvragen waarom je je avond hebt opgeofferd. Wat bezielde je toch om naar dit onderwerp te komen luisteren?

Het zijn ook die types die zo ontzettend graag alles in powerpointpresentaties gieten, slide voor slide aflezend en je constant hun rug laten bewonderen (waaraan meestal niet veel te bewonderen valt). Op hun slides zie je ook een hoop data waaruit je maar niet wijs geraakt en natuurlijk doorspekken ze dit alles met stevig wat jargon (waaruit je nog minder wijs geraakt).

En dan moet ik altijd aan dit filmpje denken: “Death by powerpoint“. Voor de sprekers onder ons: geniet en leer er van ;-).

(Visited 42 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. De analogie met de etiketten van veel wijn flessen is snel gemaakt. Het straalt heel wat authenticiteit uit, maar of de boodschap ook tot bij de ontvanger geraakt is sterk te betwijfelen. Gelukkig werken heel wat wijnhuizen de laatste jaren aan een verduidelijking van hun etiketten. Ik vraag me af of een dergelijk filmpje kan gemaakt worden over wijn etiketten…. a challenge Bart?

  2. Een serieuze challenge :-).

    En inderdaad die wijnetiketten daarmee is het maar povertjes gesteld. Neem zo maar eens eventjes de Bourgogne, daarvoor moet je al een aardrijkskundige specialist zijn om wat meer te weten…

    Net een weekend Peter Klosse, de autoriteit inzake Wijn en Spijs, achter de rug en naar analogie van zijn theorie zou ik het o zo fijn vinden mocht er op de etiketten wat meer over het smaakprofiel staan zodat ik tenminste zou weten bij welk gerecht ik mijn wijn kan schenken. En neen, dan spreek ik niet over een rugetiket dat vermeldt dat de wijn kan gedronken worden bij vlees, kaas en gevogelte ;-).

Leave a Reply