Select Page

Regelmatig vind je me terug op één of andere avond waar een spreker het mooie weer maakt.

En, soms is dat om duimen en vingers af te likken, goed voor een big smile.

Je hebt van die bevlogen sprekers, met vuur in de ogen (of toch op zijn minst een fijne twinkeling), gepassioneerd door hun onderwerp en die ook nog geleerd hebben hoe ze een groep moeten toespreken. Zo van die sprekers die je vanaf de eerste seconde bij je nekvel grijpen en je van de ene kant naar de andere kant van de zaal meeslepen.

Maar er bestaan ook sprekers die je liefst zo snel als mogelijk zou willen uitspuwen en in de pompbak gieten. Sprekers die je doen afvragen waarom je je avond hebt opgeofferd. Wat bezielde je toch om naar dit onderwerp te komen luisteren?

Het zijn ook die types die zo ontzettend graag alles in powerpointpresentaties gieten, slide voor slide aflezend en je constant hun rug laten bewonderen (waaraan meestal niet veel te bewonderen valt). Op hun slides zie je ook een hoop data waaruit je maar niet wijs geraakt en natuurlijk doorspekken ze dit alles met stevig wat jargon (waaruit je nog minder wijs geraakt).

En dan moet ik altijd aan dit filmpje denken: “Death by powerpoint“. Voor de sprekers onder ons: geniet en leer er van ;-).