Select Page

Op mijn terugweg van het paadje der etiketten stuitte ik op een tafeltje waarop een “flûte” champagne me uitnodigend aankeek. Uitnodigend aankijkende champagneglazen is nu net iets waartegen ik evenveel weerstand biedt als pakweg een opgroeiende octopus tegen een voorbijdrentelend kreeftje. Zelfs mijn primaire reuk- en walsreflexen moesten even naar de achtergrond wijken voor een vlugge slok van het prikkelend goudgele goedje.

En, het mag geweten zijn, eenmaal het zuurgeweld mijn binnenwangen platslaat, komen de champagne-weetjes opborrelen als ware ik de Etna in meer actievere tijden.

Maar alvorens ik dieper graaf naar deze champagneweetjes wil ik eerst van mijn luizeleventje (en de champagne) genieten.

Voor u lezer, bij wijze van zoethoudertje, nog enkele tips voor de meest geschikte tijdstippen waarop champagne kan genuttigd worden:

“Ik drink champagne wanneer ik gelukkig ben, wanneer ik droevig ben en soms wanneer ik eenzaam ben. Ik nip eraan als ik geen honger heb en drink het wanneer dat wel zo is. Als ik gezelschap heb, vind ik het verplicht. Verder raak ik het nooit aan – behalve wanneer ik dorst heb.”
Madame Lily Bollinger

foto: itmpa