Select Page

20110802-085243.jpg

Italië, zo één van die landen waar ik met een stevige dot plezier vertoef. Deze keer was Puglia en Abruzzo aan de beurt.

In Puglia verzeilden we in Villa Diana. Een overheerlijke plaats iets buiten Lecce. Een fantastisch zwembad (dat is nu eenmaal een absolute noodzakelijkheid voor de kids), en, voor de papa’s en de mama’s een klein espressomachientje vlakbij het zwembad. Wat is er heerlijker dan na een ochtendplons te nippen aan een espressootje of in de namiddag een caffé gelato (ijskoffie) om op te kikkeren.

Daar dronk ik op een dag zo’n caffé gelato met de vriendelijke eigenaars waarvan de vrouw Diana heet (et voilà, daar heb je de verklaring van de naam Villa Diana) en te weten kwam dat een goede koffie vergezeld gaat van de “tre ci” oftewel de drie c’s.

1. Commodo: je moet gemakkelijk zitten en op je gemak zijn
2. Caldo: een goede koffie is heet, nou ja de uitzondering is natuurlijk ijskoffie 😉
3. Compania: in gezelschap

En terwijl we zo nog wat aan het babbelen waren, kwamen we gelijk uit bij een vierde c:

4. chiacchierare oftewel koffiekletsen.

In ieder geval is Villa Diana wat mij betreft een stevige aanrader als je eens naar de hak van Ialië op reis gaat. En als je van tennis houdt, vergeet niet je tennisschoenen mee te nemen want er is een stevig tennisterrein aan de Villa. De eigenaars zijn/waren trouwens beide tenniskampioenen in hun reeksen.

Foto: marc.thiele