Select Page

Vastberaden en met een blik op oneindig stortte ik me tussen de mensenmassa. Het is zaterdag en hoogdag voor de winkelende medemens. Plaats van misdaad: Makro te Wijnegem.

Niet echt één van mijn favoriete bezigheden winkelen op een zaterdag. Maar een man moet doen wat hij moet doen. Dus ik was voorzien, voorbereid, mentaal en fysiek: ik had mijn machete omgord, mijn gps was er klaar voor en ik had 50 keer gepompt en 100 jumping jacks gedaan, dus mijn adrenaline stroomde dat het een lieve lust was.

Wist ik veel dat adrenaline een levensduur heeft van hoop en al 3 minuten. 3 minuten de Makro binnen en een lichtgrijze levensmoeheid overviel me. Met mijn kar vol spoedde ik me richting kassa en een ticketje vrijheid.

En toen…

en dan…

en op dat eigenste moment….

passeerde ik langs de badkamerartikelen. Waar viel mijn oog op? Een toiletverfrisser met appel en kaneel. Appel en kaneel. Ik moest glimlachen. Zoiets maakt mijn dag goed, zoiets maakt een helse winkelzaterdag godverdommenogaantoe draaglijk. Ja, geluk zit hem in de kleine dingetjes.

Geuren en een wijnliefhebber, het blijft iets vreemds. Elke gelegenheid neem ik te baat om mijn snufferd te oefenen, geuren in te prenten, nieuwe aroma’s te ontdekken. Een boswandeling en hupsakee daar begin ik te snuiven en snuffelen dat het een lieve lust is. Al opgemerkt hoe een bos heel verschillend ruikt in ieder van de seizoenen, hoe een bos heel verschillend ruikt van dag tot dag, van uur tot uur. Vergelijk maar eens de bosgeuren op een mistige ochtend met een zonnige namiddag.

Een picknick en een onbekend Roemeens gerecht met rode bonen en al gauw focus ik me op aroma’s en smaken.

Een bloemetje kopen in de bloemenwinkel en mijn neus verzeilt tussen de bloemblaadjes (ik koop bloemen puur op geur).

U leest het geen kans laat ik onbenut.

Dus geuren in een spuitbusje, gewoon knisperheerlijk om ontdekken, zeker als het appel en kaneel is. Mijn dagelijkse nummer twee is er nu eentje om naar uit te zien, toch zeker het momentje waarop ik het toilet opfris met een stevige dosis appel en kaneel.

En welke geuren wilt u in een spuitbusje?

Have some nice apple and spices sniffing today!
Bart
Chief Sniffing Enthusiast

11/03/2015