18 onmisbare remedies tegen ziekte

18 onmisbare remedies tegen ziekte

Het blijft me verbazen hoe zo iets ontiegelijk klein als een virus je zo lamlendig laat voelen. Ja, de winterkoude en de gevreesde virale combinatie doen hun werk. Het nieuws meldde nochtans dat het griepvirus en buikgriepachtige aandoeningen nog niet veel schade hadden aangericht, ja zelfs haast verwaarloosbaar aanwezig zijn. Mij hebben ze in ieder geval niet verwaarloosd, die verduiveldse virussen.

Maar, ook in bange dagen is er hoop…zeker als je beschikt over deze lijst van aandoeningen en remedies van De Lokeend. Ze zouden dit hebben opgevist uit één of ander 18de eeuws archief en ik ben ze er zeer, maar dan ook zeer dankbaar voor.

De aanbevolen remedies volgde ik nauwgezet op: inname van 1 fles Champagne sec, 4 glazen Beaujolais (ok, ik heb gezondigd want ik koos een cru Beaujolais en liet de Beaujolais nouveau achterwege). Et voilà, koorts en diarree weg.

Ondertussen was er stevig wat hoest komen opzetten. Geen zorgen, Bourgogne of Bordeaux zouden wel voor soelaas zorgen. Ik beken, ik ben selectief geweest en heb de suiker en kaneel eruit gelaten. Ach ja, bepaalde remedies moet je nu éénmaal wat naar je hand zetten. Daarnaast was ik dan weer wat geconstipeerd geraakt, dus 4 glazen Anjou blanc of Vouvray zouden alles weer vlotjes laten doorlopen. En voor alle zekerheid heb ik ook maar 4 glazen Graves ingenomen. Je weet maar nooit of de oorzaak van mijn verzwakte weerstandsvermogen is anemie. Beter het zekere voor het onzekere nemen, niet.

De hoest houdt nog aan, maar ik blijf mijn dagelijkse dosis medicijn innemen (misschien moet ik toch eens die kaneel en suiker toevoegen).

(Visited 50 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. bij weemoed na een begrafenis helpen bubbels ook 😉
  al sorteert dit waarschijnlijk niet echt onder ziekte…

 2. Zoals Amaronese al aanhaalde omtrent Champagne (en dit is een waarheid als een wagyu rund):

  “I drink it when I’m happy and when I’m sad.
  Sometimes I drink it when I’m alone.
  When I have company I consider it obligatory.
  I trifle with it if I’m not hungry and I drink it when I am.
  Otherwise I never touch it, unless I’m thirsty.”

  — Lily Bolinger

Leave a Reply